Project Veiligheid

Eye For Others werkt al jaren in Zuid-Afrika. Vanaf begin af aan heeft de stichting ingezet op samenwerking met de politie en autoriteiten. Circulaire ontwikkelingsversterking is in de goede zin van het woord infiltreren in politie. De politie weet waar de hotspots zijn, en waar regionale of centrale activiteiten plaatsvinden. De politie kan de veiligheid waarborgen.

‘to Protect and to Serve’ is kern van Zuid-Afrikaanse-politie. Het is niet meer zo dat de politie angst bij de bevolking moet opwekken. ‘Wij moeten een kind dienen’, aldus een lokale politiebeambte waarmee we al jaren samenwerken bij Eye For Others. De politie is een belangrijke schakel in de Circulaire Ontwikkelings Versterking.

Tekort aan mankracht bij politie?

Er zijn logistieke problemen. Het korps beheert een heel groot gebied. ’s Avonds hebben ze twee auto’s waarbij ze de verantwoordelijkheid hebben over 3 gemeenschappen.

Hierbij is de regio Modderrivier een zwakke schakel.

Het politiebureau lag achter de supermarkt ver weg bij de diverse gemeenschappen. De auto’s waren soms 35 minuten onderweg voordat zij op de bestemming zijn.

Dankzij de inzet en onderzoek van politiestudenten uit Nederland is het politiebureau verplaats naar een plek midden in de gemeenschap.

Op zich is de politie wel strak georganiseerd: ze hebben arrestatieteams en recherchegroepen. De politie is niet intrinsiek corrupt, alleen zijn er meer corrupte politiemensen in Zuid-Afrika dan in Nederland.

Meld je aan

Discipline: Beveiliging, Facility Management, Recherche, Marechaussees, Landmacht, Safety Management, Maatschappelijk werk, Integrale Veiligheidskunde  (informeer naar meer opleidingen)

Duur: 2 weken, 4 weken, 3 maanden of 6 maanden (afhankelijk van de opdracht)

Studiepunten: 3, 6 of 30 (minor)

Periode: Gehele jaar mogelijk

Locatie: Zuid Afrika, Kimberley regio

Deze studenten gingen je voor

“Een geweldige ervaring en wijze les waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb”

Job / Small Business & Retail Management Saxion Deventer