Project Verbinding

Hulpverlening heeft nog nooit iemand geholpen. Circulaire ontwikkelingsversterking is voor iedereen. Wij zijn vaak/altijd gefocust vanuit Nederland op ‘de arme kindjes’ in Zuid-Afrika, maar kan Afrika ons ook iets teruggeven? Kunnen we niet eens nadenken over ons leven in Nederland, ga ik voort zoals ik dat nu doe of sla ik een andere richting op. Dat is Circulaire Ontwikkelings Versterking. We hebben het over medeleven en medelijden, maar wat wij willen is meeleven en meelijden. Dat opent je ogen voor de werkelijke problemen in de wereld en zet je in beweging om iets te doen. Tegenwoordig is alles entertainment, het is allemaal kort en veel. Wij willen development, ontwikkelen.

Circulaire Ontwikkelings Versterking (CiOnVe) is als je iets geeft, je ook iets terugkrijgt. Wij zijn altijd zo gefocust op geven of krijgen, maar CiOnVe is geven en terugkrijgen. Het gaat vanzelf als je circulair bezig bent. Je geeft iets en krijgt terug. Op een gegeven moment weet je niet beter. Deze ‘zachte wind’ kan veranderen in een tornado welke geweldige gevolgen voor de omgeving kan hebben.

Waar wij mee bezig zijn is om jonge mensen en kinderen te helpen in hun ontwikkeling. En zij helpen jou in je ontwikkeling. We gaan bijvoorbeeld ook met zijn allen in een shack slapen, want wat is er mis met een shack?

Als blanke denken we ‘ooooh wat zielig’. Wij werken heel hard voor een hypotheek, auto. Die mensen in de gemeenschap van Zuid-Afrika hebben geen kosten. Werkloosheid is ongelooflijk groot. Heel veel drank en drugs gebruik. Verkrachtingen van met name jonge meisjes. Als we jonge mensen kunnen helpen, blijf je contact houden met elkaar. En kun je verder bouwen. Met onze kennis en kunde kan je er sturing aan geven: “Misschien als je nou die kant op gaat, gaat het dan niet beter?”

Hierbij moeten we accepteren dat wij niet alles beter weten. Ook wij zoeken en hebben vragen. Onze ouderen stoppen wij bijvoorbeeld in een verzorgingshuis.

Die mentaliteit is in Zuid-Afrika anders. De sociale cohesie is in Afrika hoger.

Mandela zei: “To raise a child, you need a village!”

Meld je aan

Discipline: Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk werk, Creatief therapie, Cultureel Maatschappelijk Werk, Pedagogiek, Verpleegkunde, Fysiotherapie, Management in de zorg (informeer naar meer mogelijkheden)

Duur: 2 weken, 4 weken, 3 maanden of 6 maanden (afhankelijk van de opdracht)

Studiepunten: 3, 6 of 30 (minor)

Periode: Gehele jaar mogelijk

Locatie: Zuid Afrika, Kimberley regio

Deze studenten gingen je voor

“Een geweldige ervaring en wijze les waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb”

Job / Small Business & Retail Management Saxion Deventer

“Een onvergetelijke ervaring waarbij je kennis maakt met een andere cultuur en veel leert over jezelf.”

Demi / Facility Management

“Het was een leuke en leerzame ervaring, een perfecte kans om zelf te ontwikkelen en een klein steentje bij te dragen aan het project in Ritchie.”

Hannah / Zorg en Welzijn

“Leren waarderen wat je hebt, door te ervaren wat het is om bijna niets te hebben is een enorme levenservaring die ik heb mogen meemaken”

Jochem / Forensisch