Project Vorming

Veel kinderen en jong volwassenen zijn vroegtijdig van school gegaan. Zij hebben hun opleiding niet afgerond en komen daardoor ook niet aan “de bak”. Meisjes raken vroegtijdig zwanger. De grote behoefte in de gemeenschappen is iets doen.

Persoonlijke ontwikkeling en groei. Hen vormen in sociale vaardigheden, sport beoefening, muziek dans en theater enz.

De Afrikaanse cultuur is vanaf oudsher een cultuur van veel dans en muziek. Door de jaren heen is dit weggeëbd en is er weinig meer van overgebleven. 

Van een stuk klei kan je bijzondere voorwerpen maken, voor de sier of voor gebruik. Je moet het wel vormen. Zo ook met mensen, door vorming ontstaat er een innerlijk en uiterlijk.

Je dienstbaar opstellen en een ander dienen is de basis van ons leven.

Zodra het veranderd in I. ME en MYself, gaat de gemeenschap ten onder. Die vorming kunnen jonge mensen met elkaar bewerkstelligen. Vanuit de vorming krijg je dan vaardigheden die ontwikkeld kunnen worden.

Meld je aan

Discipline: Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk werk, Agrarische opleiding, Dierkunde, Plantkunde, Landbouwkunde, Creatief therapie, Pedagogiek, Pabo, Bouwkunde, Ondernemerschap, Management in de zorg, Management en economie (informeer naar meer opleidingen)

Duur: 2 weken, 4 weken, 3 maanden of 6 maanden (afhankelijk van de opdracht)

Studiepunten: 3, 6 of 30 (minor)

Periode: Gehele jaar mogelijk

Locatie: Zuid Afrika, Kimberley regio

Deze studenten gingen je voor

“Een geweldige ervaring en wijze les waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb”

Job / Small Business & Retail Management Saxion Deventer

“Een onvergetelijke ervaring waarbij je kennis maakt met een andere cultuur en veel leert over jezelf.”

Demi / Facility Management

“Het was een leuke en leerzame ervaring, een perfecte kans om zelf te ontwikkelen en een klein steentje bij te dragen aan het project in Ritchie.”

Hannah / Zorg en Welzijn

“Leren waarderen wat je hebt, door te ervaren wat het is om bijna niets te hebben is een enorme levenservaring die ik heb mogen meemaken”

Jochem / Forensisch