Over het Regenboogproject

Van de regering in de Noordkaap, hebben wij een oude leegstaande school in Ritchie gekregen. Ritchie is één van de 41 dorpen in de Noordkaap en ligt 35 km. ten zuiden van Kimberley. Vanaf 2015 hebben wij het gebouw gerenoveerd en het terrein onkruidvrij gemaakt. Dit Regenboogproject is nu een opleidingscentrum voor iedereen die een verandering wil brengen in en aan de community op alle gebied, bijvoorbeeld; sport, dans, theater, landbouwkunde, kinderopvang, bejaarden- en blindenzorg, IT-opleiding, gezondheidszorg, social work of onderwijskunde.

Het Regenboogcentrum wordt bestuurd door Miracle of the Heart en is dus volledig in handen van een Zuid-Afrikaanse organisatie. Wij hebben in de loop der jaren gemerkt, dat er ook een grote behoefte is aan ondersteuning van mensen die door wat voor redenen ook, niet in staat zijn om de afstand naar het Regenboogproject te overbruggen. Vandaar dat wij begonnen zijn met het oprichten van wijkcentra. Eén daarvan is “Helpende Hande”; een groepje vrouwen wat activiteiten ontplooid om extra inkomsten te verwerven.

Daarnaast zijn wij intensief bezig met een groep jonge mensen die de naam “The Courageous” hebben aangenomen.

In onze contacten met organisaties en mensen in de gemeenschap is er ook voor jou altijd een plek en je krijgt een prachtige tijd in samenwerking met anderen om jezelf en die ander te ontwikkelen en te versterken.

Wij werken op basis van een cirkel van de Zeven Gouden V’s;

Vrede, Veiligheid, Verbinding, Vorming, Vaardigheid, Versterking en Verdraagzaamheid.

Daardoor worden er plekken gecreëerd waar veiligheid, ontwikkeling, vorming, versterking, tolerantie en emancipatie centraal staan en waarin nieuwe vriendschappen ontstaan.

Maar ook zijn wij een platform waarin verschillende maatschappelijke organisaties kunnen samenwerken, elkaar kunnen versterken en gezamenlijk programma’s op kunnen zetten die de problematiek in de regio positief kunnen beïnvloeden. 

Onze inzet verandert, nu al aantoonbaar, de mentaliteit in de gemeenschap van ‘Ik en Jij’ naar ‘Wij en Ons’!  

Meld je aan

Hoe werkt het?

1. Schrijf je in en laat je gegevens achter

 

2. Samen met jouw creëren we een geschikt project

 

3. Pak je koffers in en ga op avontuur!

 

4. Bij terugkomst zorg je ervoor dat de volgende student verder kan waar jij bent gebleven.

 

Kijk alvast met ons mee

Deze studenten gingen je voor

“Een geweldige ervaring en wijze les waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb”

Job / Small Business & Retail Management Saxion Deventer

“Een onvergetelijke ervaring waarbij je kennis maakt met een andere cultuur en veel leert over jezelf.”

Demi / Facility Management

“Het was een leuke en leerzame ervaring, een perfecte kans om zelf te ontwikkelen en een klein steentje bij te dragen aan het project in Ritchie.”

Hannah / Zorg en Welzijn

“Leren waarderen wat je hebt, door te ervaren wat het is om bijna niets te hebben is een enorme levenservaring die ik heb mogen meemaken”

Jochem / Forensisch