Project Vaardigheid

Belangrijk in de Circulaire Ontwikkelings Versterking is (klein)ondernemerschap. We stimuleren mensen om letterlijk iets te ondernemen. Het hoeft niet eens een onderneming te zijn.

Moses, een jongetje uit de gemeenschap maakt van blikjes afval iets moois. Een gemeenschap is het meeste gebaat bij een middenklasse: ga een fietsenzaak beginnen, een bakkerij of een slagerij.

Bij ons op het Community Development Centre is management belangrijk. Maar we gaan niet vertellen hoe anderen het moeten doen want dan wordt het een ‘Hollands project’.

Daarom heeft de Zuid-Afrikaanse organisatie Miracle of the Heart een Zuid-Afrikaans manager aangesteld.

Samen investeren in het project maar op zo een manier dat ze er ook verdiensten uit krijgen. Ook dat is Circulaire Ontwikkelings Versterking: “Ik wil je helpen maar ik ga niet het plan schrijven.”

Er liggen hele grote kansen op landbouwgebied. In de Noordkaap is 8 of 9 miljoen ongebruikte landbouwgrond. Johan is een lokale blanke boer die bewezen heeft dat je een succesvolle onderneming kan beginnen. Hij biedt werk aan diverse mensen uit Ritchie. De mentaliteit moet niet zijn: “Ik moet de boerderij van Johan hebben.” Maar begin zelf een boerderij. Zuid-Afrika is een ontzettend rijk land. Er zijn kansen genoeg, die kansen moet je gebruiken om te dienen. Natuurlijk mag je eraan verdienen maar het land moet er zelf wel wat uit halen. Ook dit is Circulaire Ontwikkelings Versterking.

De kleine tuintjes bij de huisjes zijn het begin van een sociale verandering. Ga er maar, samen met de mensen,  een paar aanleggen.

Meld je aan

Discipline: Ondernemerschap, Agrarische opleiding, Dierkunde, Plantkunde, Landbouwkunde, Bouwkunde, Management in de zorg, Management en economie (informeer naar meer opleidingen)

Duur: 2 weken, 4 weken, 3 maanden of 6 maanden (afhankelijk van de opdracht)

Studiepunten: 3, 6 of 30 (minor)

Periode: Gehele jaar mogelijk

Locatie: Zuid Afrika, Kimberley regio

Deze studenten gingen je voor

“Een geweldige ervaring en wijze les waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb”

Job / Small Business & Retail Management Saxion Deventer

“Een onvergetelijke ervaring waarbij je kennis maakt met een andere cultuur en veel leert over jezelf.”

Demi / Facility Management

“Het was een leuke en leerzame ervaring, een perfecte kans om zelf te ontwikkelen en een klein steentje bij te dragen aan het project in Ritchie.”

Hannah / Zorg en Welzijn

“Leren waarderen wat je hebt, door te ervaren wat het is om bijna niets te hebben is een enorme levenservaring die ik heb mogen meemaken”

Jochem / Forensisch