Project Verdraagzaamheid

Hoewel men spreekt over een tijd van voor en na de apartheid durven wij te zeggen dat globaal de regering na 1994 veranderd is van een blanke minderheidsregering naar een zwarte meerderheidsregering, wat een gekozen regering is en dus democratisch heet te zijn.

De apartheid echter is nog in alle hevigheid aanwezig. Het verschil tussen de verschillende bevolkingsgroepen is groot en nog steeds zijn er wooncentra voor zwart, kleurling en blank. Er is (nog steeds) weinig vermenging.

Wij streven er naar met onze projecten een samenwerking tot stand te brengen die niet gericht is op ras, godsdienst, sekse of cultuur.

Dat onze (jonge) mensen uit Nederland (veelal blank) vriendschapsverbanden sluiten met de (jonge) mensen in Ritchie is schokkend positief. Je ziet dat meer en meer de meningen veranderen en dat men verdraagzamer wordt naar elkaar. Jij gaat daar in hoge mate aan bijdragen door gewoon je studie te doen in de regio.

Je verblijft bij een gezin in de gemeenschap. Dit heeft een enorme positieve uitwerking. Voordat wij met onze projecten begonnen waren er nog nooit blanken (intensief) in de gemeenschap geweest. Nu lopen onze jonge mensen door de straten van Ritchie en worden vriendelijk begroet. De mensen “passen” op onze jonge mensen omdat zij hen zo belangrijk vinden in het veranderingsproces.

Meld je aan

Discipline: Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Maatschappelijk werk, Creatief therapie, Cultureel Maatschappelijk Werk, Pedagogiek, Verpleegkunde, Fysiotherapie, Management in de zorg (informeer naar meer mogelijkheden)

Duur: 2 weken, 4 weken, 3 maanden of 6 maanden (afhankelijk van de opdracht)

Studiepunten: 3, 6 of 30 (minor)

Periode: Gehele jaar mogelijk

Locatie: Zuid Afrika, Kimberley regio

Deze studenten gingen je voor

“Een geweldige ervaring en wijze les waar ik voor de rest van mijn leven plezier van heb”

Job / Small Business & Retail Management Saxion Deventer

“Een onvergetelijke ervaring waarbij je kennis maakt met een andere cultuur en veel leert over jezelf.”

Demi / Facility Management

“Het was een leuke en leerzame ervaring, een perfecte kans om zelf te ontwikkelen en een klein steentje bij te dragen aan het project in Ritchie.”

Hannah / Zorg en Welzijn

“Leren waarderen wat je hebt, door te ervaren wat het is om bijna niets te hebben is een enorme levenservaring die ik heb mogen meemaken”

Jochem / Forensisch